Home Plita inductie
Plita inductie
Plita inductie PDF Imprimare Email
Plita inductie
Scris de adrian86   
Miercuri, 23 Martie 2011 10:07
Plitele cu inductie sunt utilizate in Europa de ani de zile, dar acum castiga popularitate in America de Nord. Utilizand un camp electromagnetic si vase feroase, plitele cu inductie ofera toate beneficiile plitelor cu gaz traditionale, insa si fara riscurile acestora. Plitele cu inductie, ofera eficacitate si siguranta de neegalat comparativ cu alte metode de gatit. Ceea ce a fost o data disponibil ca un produs de lux este acum disponibil intr-o gama larga de modele si fete in Statele Unite. Chiar si celebrul bucatar Wolfgang Puck ofera o gama proprie de plite cu inductie.

Functie
Plitele cu inductie folosesc elemente electromagnetice pentru a gati, spre deosebire cele cu gaz sau electrice. Spre deosebire de alte metode de gatit, plitele cu inductie incalzesc vasul de gatit, indiferent daca este, oala sau tigaie, mai degraba decat un arzator. Atunci cand o plita de inductie este pornita, un camp electromagnetic este creat iar transferurile de energie ajung direct la vasele magnetice, sau feroase, aflate pe plita. Aceasta energie determina vasele sa devina calde iar apoi caldura este transmisa mai departe pentru prepararea alimentelor.

Beneficii
Plitele cu inductie sunt eficiente in proportie de 84%, in conformitate cu Departamentul de Energie al SUA. Plitele cu gaz sunt doar 40 la suta eficiente, deoarece acestea trebuie sa incalzeasca un arzator si apoi se lase vasul sa absoarba o parte din energie termica in timp ce restul se pierde in aer. Plitele cu inductie reduc pierderea de energie, deoarece incalzesc direct vasul in care se coace. Nu numai ca acest lucru duce la o bucatarie mai racoaroasa, dar, de asemenea, inseamna ca suprafata de gatit in sine ramane rece la atingere, o caracteristica unica de siguranta pentru o plita cu inductie. Spre deosebire de plitele cu gaz, nu exista vapori periculosi asociati cu plitele cu inductie, dar spre deosebire de cele cu gaz, controlul caldurii este instantaneu. Campul electromagnetic creat de plitele cu inductie este alimentat cu electricitate, astfel incat instalarea nu este mai dificila decat in cazul unei plita electrice standard. Spre deosebire de o plita electrica traditionala, cu toate acestea, o plita cu inductie are un cost de functionare redus, doar aproximativ 25 de euro pe an raportat la pretul energiei din prezent.

Consideratii
Primeze in ceea ce priveste plita cu inductie este ca numai vasele magnetice vor functiona. Majoritatea celor din otel inoxidabil si toate vase de fier turnat vor functiona bine, dar cele din cupru, aluminiu sau vase de sticla, cum ar fi Pyrex, nu vor functiona. Un alt punct important de luat in considerare este ca plitele cu inductie sunt destul de scumpe, incepand de la 1.200 euro si crescand rapid in functie de modelul si caracteristicile oferite. Deoarece o plita cu inductie este un aparat electric, o cadere de electricitate il face inutil, la fel ca si o plita electrica traditionala sau cuptor cu microunde . De asemenea, plitele cu inductie pot fi zgomotose in cazul in care ventilatorul de racire nu este amplasat corespunzator.
 


Sondaje

Iti place acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 6 vizitatori şi 9 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com